El próximo lunes 2 de mayo, el ciclo de conferencias "Els Dilluns dels Drets Humans" se centrará en el tema del turismo de masas, para hablar sobre si es éste un factor de desarrollo o de destrucción. De este modo, los ponentes que participarán en la conferencia serán Itziar González, arquitecta, exregidora del Ayuntamiento de Barcelona y activista política; y Joan Buades, escritor e investigador social en Alba Sur (investigación y comunicación para el desarrollo). Gemma Nierga, periodista de la Cadena SER, moderará el acto.

La globalización, el crecimiento de una enorme clase consumidora en los países desarrollados y el desarrollo y abaratamiento de los medios de transporte han facilitado el fenómeno del turismo de masas en todo el mundo.

CRÒNICA DILLUNS DELS DRETS HUMANS, 4 d'abril de 2016

Minuts després de que la sala del Centre d’Estudis de Cristianisme i Justícia hagi quedat emplenada, com ja és costum als actes del cicle dels Dilluns dels Drets Humans, en Joan Roura, periodista de TV3 i, en aquesta ocasió, moderador de l’acte, inicia la conferència recordant els 202 refugiats retornats, des de Grècia, a Turquia, aquell mateix dia. En efecte, dilluns 4 d’abril es posa en pràctica l’acord firmat entre Turquia i la Unió Europea que té per pretensió gestionar la crisis dels refugiats procedents del Pròxim Orient retornant-los a Turquia, “un país que no passa pels seus millors moments en matèria de respecte dels Drets Humans, i on Europa hi ha comprat la voluntat,” introdueix el periodista. “Un dia trist, però un bon dia per a fer una conferència d’aquest tipus.”

Justícia i Pau de Girona organiza, juntamente con Els Amics de la Unesco, El Pastor d'Hermes, Omnium Cultural y Els Amics Gironins de Verdaguer, el acto sobre Ramon Llull, del que este año se celebra el 700 aniversario de su muerte.

Un año más, las entidades involucradas en las campañas Banca Armada, hemos participado en las juntas generales de accionistas de BBVA, Banco Santander y Banco Sabadell. Asimismo, el próximo 28 de abril de 2016 se participará en la junta de accionistas de Caixabank para denunciar su política de inversiones en empresas de armamento.

LaFede.cat, plataforma que agrupa 116 organitzacions per la justícia global i de la que Justícia i Pau en forma part, ha publicat un comunicat sobre com es pot ajudar als refugiats que en aquests moments són víctimes de l'últim acord firmat entre la UE i Turquia, impedint-los entrar a Europa i essent tornats a territori turc sota la vulneració de Drets Humans.

Així, LaFede, en el seu comunicat, com a plataforma que agrupa ONG "que treballen tant a Síria i als camps de refugiats dels països limítrofs", agraeix en primera instància la solidaritat i el compromís mostrats per les associacions, entitats i organitzacions catalanes. No obstant, també reflexiona sobre com més es poden canviar les coses, subratllant la importància de reforçar la política pública de cooperació i la solidaritat informada "per fer front a la crisi de les persones refugiades de manera responsable i sostinguda en el temps". 

Utilitzem cookies, ja sigui pròpies com de tercers, per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. A l'accedir a "justiciaipau.org" estàs acceptant la seva instal·lació i ús. Per a més informació veure Avís legal. Clicar aquí per acceptar Vore política