Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el 12 de febrer de 2016.

Per una economia decent

Distingit senyor:

 

Cada vegada som més les persones que pensem que la nostra economia de lliure mercat, regida només per la llei de l’oferta i la demanada, té molts aspectes poc decents. Així amb l’exagerada acumulació de guanys de les persones més riques, o les forassenyades desigualtats en les retribucions, o l’elevada taxa d’atur que tan de patiment provoca a moltes persones i a moltes famílies, o la vergonya dels paradisos fiscals. Tot plegat, segons Oxfam, fa que les 80 persones més riques del món tinguin tanta riquesa com la meitat més pobra de tota la població mundial, uns 3.500 milions de persones.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el 25 de gener de 2016.

El voluntariat gratuït i na Teresa Raich

Distingit senyor:

Sovint sembla que estem immersos en un món on únicament es té en compte el diner, la productivitat, el PIB i el preu de les coses. I a més preu, més valor. Per sort, hi ha persones que ens fan veure, a partir dels seus actes diaris i de la seva manera de ser i de fer, que el valor va més enllà del preu, i que la vida no és només productivitat, sinó gratuïtat, generositat, servei i estima a tothom.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el 28 de desembre de 2015.

Cal que tothom pugui tenir un treball decent

Distingit senyor:


Fa poc que Justícia i Pau de l’arxidiòcesi de Barcelona ha completat el seu estudi sobre el tema de la feina, amb diverses aportacions de la nostra Comissió de Terrassa. Com ha recordat el Papa Francesc: “És necessari mantenir sempre com a objectiu prioritari de tota societat, l’accés al treball decent per a tothom”. Molta gent, massa gent pateix avui per la falta d’un treball com cal i això no es pot acceptar passivament. Entre les conclusions del nostre treball, avui en volem destacar tres.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el 1 de diciembre de 2015.

Hace falta que todo el mundo pueda tener un trabajo decente

Distinguido señor:

Hace poco que Justicia y Paz de la archidiócesis de Barcelona ha completado un estudio serio sobre el tema del trabajo, con varias aportaciones de nuestra Comisión de Terrassa. Cómo ha recordado el Papa Francisco: "Es necesario mantener siempre como objetivo prioritario de toda sociedad, el acceso al trabajo decente para todo el mundo". Mucha gente, demasiada gente sufre hoy por la falta de un trabajo como es debido y esto no se puede aceptar pasivamente. Entre las conclusiones de nuestro trabajo, hoy queremos destacar tres.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el 3 de noviembre de 2015.

Respetar el Medio ambiente

Distingido señor:

Ante la Conferencia sobre el cambio climático que se celebrará pronto a Paris, las Comisiones europeas de Justicia y Pau acaban de hacer un llamamiento a la educación y a la concienciación en materia de defensa del Medio ambiente. En linea con la encíclica del papa Francesc "Alavados seáis" he aquí un resumen del puntos reivindicados, redactados a partir de la experiencia de muchas personas de todos los continentes, y basada en la íntima relación entre cambio climático, injusticia y exclusión social de las personas más pobres.

Utilitzem cookies, ja sigui pròpies com de tercers, per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. A l'accedir a "justiciaipau.org" estàs acceptant la seva instal·lació i ús. Per a més informació veure Avís legal. Clicar aquí per acceptar Vore política